Verberg of markeer (vakantie)dagen

Vanaf vandaag kunt u dagen verbergen/uitsluiten van uw planning, of u kunt specifieke datum(s) een andere achtergrondkleur geven. Het uitsluiten van dagen uit een planning is handig voor bijvoorbeeld vakantiedagen, nationale feestdagen of bepaalde bedrijfsspecifieke dagen waarop mensen niet beschikbaar zijn voor uw project. Door specifieke data een andere achtergrondkleur te geven, kunt u ze een bepaalde betekenis geven. U kunt bijvoorbeeld een rode kleur gebruiken om een deadline te benadrukken, of misschien met een blauwe kleur een bepaalde periode markeren met een andere beschikbaarheidsstatus dan de rest van de tijdlijn. U vindt deze nieuwe functionaliteit in het paneel voor tijdlijninstellingen. U kunt dit paneel openen door te klikken op de knop 'instellingen' in de bovenste knoppenbalk of door met de rechtermuisknop te klikken op de tijdlijn en de optie 'tijdlijninstellingen' te kiezen in het menu.

Op elke regel in de instellingen kunt u een begin- en einddatum instellen, aangeven of deze jaarlijks herhaald moet worden, en u kunt selecteren of de specifieke datum (bereik) verborgen of gekleurd moet worden. Wanneer u de kleuroptie kiest, verschijnt aan het einde van de regel een vierkantje waarop u kunt klikken om de kleur zelf te veranderen.

U kunt rijen toevoegen door te klikken op de link 'nieuwe datum toevoegen', en u kunt elke regel verwijderen door te klikken op de X die aan het einde van de regel verschijnt wanneer u er met de muis overheen gaat.

Wanneer u de nieuwe instellingen toepast, kan u gevraagd worden of u de begin- of einddatum in uw planning wilt aanpassen. Waarom maakt dat uit? Stel bijvoorbeeld dat je een activiteit hebt die begint op 20 december, acht dagen duurt en eindigt op 28 december. Nu heb je besloten om 25 en 26 december uit te sluiten omdat het dan kerstvakantie is. Die twee dagen vallen precies in het midden van de geplande activiteit. Nu is de vraag, is de 28e een deadline, en moet de activiteit twee dagen eerder beginnen? Of staat de startdatum vast en moet de activiteit twee dagen later eindigen? Tom's Planner laat u kiezen tussen deze twee scenario's en past de planning dienovereenkomstig aan.

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!