Zet uw Google Planning's met een paar muisklikken om in een planning.

Wilt u een van uw Google Planning's veranderen in een mooie en super eenvoudig te gebruiken planning? Dat kan met Tom's Planner. Dat kon altijd al. Maar Google maakt de integratie met Google Calendar tegenwoordig een stuk moeilijker door het Facebook-Cambridge Analytica dataschandaal.

We juichen het toe dat Google dit doet en de beveiliging aanscherpt. Voor alle gebruikers van Google Planning's is dit echt goed nieuws. Uw planning's bevatten veel persoonlijke en privégegevens en Google doet goed werk met de bescherming ervan.

Maar het maakt ons werk, als softwareontwikkelaars, een stuk moeilijker om eerlijk te zijn. En dus zien we dat heel wat van onze concurrenten hun integratie met Google Planning laten vallen. Begrijpelijk, maar wij niet. Je hebt altijd Google Planning's kunnen importeren en dat zal altijd kunnen.

We hebben de dingen wel een beetje veranderd. Maar het is nog steeds eenvoudig.

Dit is een stap voor stap gids:

Exporteer eerst uw Google-planning's op https://calendar.google.com/calendar/r/settings/export. Er wordt dan een bestand naar je computer gedownload met daarin je planning's. De naam van het bestand begint met uw-google-email-adres en eindigt met '.ical.zip'.

Ga nu terug naar Tom's Planner en klik op de import/export knop in de bovenste knoppenbalk:

En klik dan op de 'Google Calendar' import knop aan de linkerkant en kies het zip-bestand dat u zojuist van Google heeft gekregen:

In de volgende twee stappen wordt u gevraagd om een datumbereik en welke van uw kalenders u wilt importeren. Volg de instructies en je hebt je planning in een paar muisklikken.

Opmerking: als u het Google-bestand met al uw planning's erin niet wilt uploaden naar Tom's Planner vanwege privacy-overwegingen, is dat geen probleem. U kunt het zip-bestand van Google op uw eigen computer uitpakken en dan alleen het bestand importeren van die ene specifieke Google Planning die u wilt importeren. Dit zal ook werken.

Let ook op: Voor terugkerende evenementen wordt alleen de eerste instantie in de planning opgenomen. Terugkerende gebeurtenissen worden (nog) niet ondersteund in Tom's Planner.

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!