Stel de eerste dag van de week in - jij kiest

Verschillende landen hebben verschillende "eerste dagen van de week". In Europa is de eerste dag van de week maandag, in de VS en Japan is het zondag, en in sommige landen in het Midden-Oosten is het zaterdag. U kunt nu zelf de eerste dag van de week in uw planning instellen. Klik gewoon op de knop 'instellingen & plugins' in de bovenste knoppenbalk en verander de instelling 'eerste dag van de week'.

De methode om de weeknummers van een jaar te berekenen hangt af van wat wordt beschouwd als de eerste dag van de week. Dus als u de eerste dag van de week verandert, kan dat ook gevolgen hebben voor de nummering van uw weken.

Momenteel, in 2016, lopen de weeknummers in de VS en Europa niet synchroon. De week die in Europa wordt beschouwd als week nummer 5 is week nummer 6 in de VS.

Om de verwarring nog groter te maken: de eerste dag van de week hoeft niet noodzakelijk samen te vallen met de eerste dag van de werkweek. In de VS is de eerste dag van de week bijvoorbeeld zondag, maar mensen beginnen na het weekend op maandag weer te werken.

Als u niet zeker weet wat u moet kiezen, volg dan gewoon deze normen:

Maandag: EU en de meeste andere Europese landen, het grootste deel van Azië en Oceanië.
Zaterdag: Een groot deel van het Midden-Oosten
Zondag: Canada, VS, China, Japan, Israël, Zuid-Afrika en het grootste deel van Latijns-Amerika.

Wanneer u begint te werken aan een nieuwe planning, zal de tool de beslissing voor u nemen. Het maakt een beste gok van de juiste tijdlijninstelling op basis van uw ip-adres.


Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!