Project Planning Gast Blog: 'Uw passies plannen' door Norman Viss

To-Do lijstjes en nieuwjaarsvoornemens hebben veel gemeen. We beseffen dat iets gedaan moet worden, we nemen ons voor het te doen (echt, deze keer!) en we schrijven het op. Ergens.

Je weet al hoe dit verhaal afloopt, hè?
Op 31 januari loop je tegen jezelf en iedereen die je kan horen te mompelen dat je nog zoveel te doen hebt en altijd achterloopt. Nieuwjaars resoluties zijn gewoon Bah! Humbug! hoe dan ook.
Je vindt de woorden "planning" en "passie" niet vaak in dezelfde zin. Zou dat een reden kunnen zijn dat onze plannen vaak vervagen in de geschiedenis met de maand waarin ze gemaakt worden?
Wat als je je passies zou plannen? Of je planning passioneert?
To-Do lijsten en actieplannen moeten de fundamentele passies en drijfveren van je leven weerspiegelen. Waarom sta je 's morgens op? Waarvoor leeft u? Liefde, een belangrijke ontdekking doen, mensen helpen met een goede gezondheid of relaties, kinderen goed opvoeden, een hobby of sport beoefenen - dit alles en nog veel meer kunnen waarden zijn die ons motiveren en onze actieplannen informeren.
Verschillende instrumenten kunnen helpen om de onderliggende thema's en prioriteiten van je leven bloot te leggen. Soms is er niet veel meer voor nodig dan wat tijd uittrekken om erover na te denken en ze op te schrijven. Het kan nuttig zijn om de belangrijkste relaties in uw leven te identificeren, zorgvuldig te kijken naar waar u uw tijd en geld aan besteedt, of iemand anders te vragen u te laten nadenken over wat u 'drijft'.
Een coach kan je helpen de fundamentele passies en drijfveren te (her)ontdekken waar To-Do lijstjes en gedisciplineerde voornemens eigenlijk over gaan. De volgende stap is die passies te integreren met de disciplines die nodig zijn voor de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Je zou dit proces 'planning van je passies' kunnen noemen.
Een kalender waarop je met kleurvlakken de passies, prioriteiten en drijfveren van je leven kunt aangeven, kan je helpen de relatie tussen je passie en je actieplannen te visualiseren . Hier is een voorbeeldplanner om te laten zien hoe het werkt (dit is een online planner, maar je kunt net zo goed een gewone kalender met gekleurde stiften gebruiken). De eerste stap is het identificeren van de passies en drijfveren van je leven. Ik heb vier passies geïdentificeerd, en ze een plaats gegeven in een periode van twee weken.

Zodra je je levenspassies hebt geïdentificeerd (en dit kan het moeilijkste deel of het gemakkelijkste deel zijn!), kun je beginnen met het invullen van details over hoe je ze gaat integreren in je dagelijkse schema (of To-Do lijst of Nieuwjaarsvoornemens). Je zou dat kunnen doen als een notitie binnen de kleurvlakken. Zoals dit:
Nu weet ik precies waarom ik ervoor ga zorgen dat ik thuis eet en één avond in de week uit ga - omdat ik van mijn partner hou. Eén blik op de projectplanner onderstreept dat en geeft me energie om 's avonds om half zeven thuis te zijn!
Uw 'Passieplanner' kan nog gedetailleerder worden: u kunt uw to-do lijst, deadlines, vergaderingen, of wat u maar wilt toevoegen aan uw planner, en visueel integreren wat u wilt bereiken en waarom u het wilt bereiken. Bijvoorbeeld:
Met één blik op de planner zie je wat je moet doen en waarom je het wilt doen. Je 'to-do' lijst en de passies van je leven werken met elkaar samen, en worden een bron van inspiratie en motivatie ! Ik zie graag dat mensen gepassioneerd raken door hun passies - en hun To-Do lijstjes! Waarom neem je niet even de tijd om je passies te identificeren en ze te verbinden met je to-do lijstjes?
"Niemand kan succesvol zijn tenzij hij van zijn werk houdt." zei David Sarnoff , beroemd om zijn bijdrage aan de vroege ontwikkeling van radio- en televisie-uitzendingen (oprichter van NBC en CEO van de Radio Corporation of America).
Ik zou deze opmerking aan dat citaat willen toevoegen: Van je werk houden is succes.
Ik wens u veel succes!
Over de auteur
Norman Viss is partner bij Isolated Internationals, een coachingservice die wereldburgers handvatten biedt om uit hun isolement te breken. Je kunt hem vinden op www.isolatedinternationals.com (edit: pagina is niet meer beschikbaar).
UT55BZKJ5K3K

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!