Het plannen van je proefschrift Deel 2 : "Het temmen van dat proefschrift!" door Roy Horn

De eerste stap om je proefschrift te temmen is het definiëren en verfijnen van de onderzoeksvraag. Dit is gewoon een chique manier om te zeggen wat je onderzoek gaat doen - laat je dus niet afschrikken door de formulering. Alle proefschriften moeten een duidelijk omschreven doel hebben. Bijvoorbeeld:

Het doel van dit onderzoek is het uitvoeren van een kwalitatief casusonderzoek naar het verzuim van werknemers bij SEDO Ltd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het begrip "Ability to Attend" van Steers en Rhodes (1978). Dit is een goed begin, het is nauwkeurig, maar er is niet genoeg detail om als praktische leidraad te gebruiken - onthoud precisie en het opsplitsen van taken in kleinere eenheden is een goede planning. We moeten dus meer details toevoegen in een andere vorm.

Denk er ook aan dat deze verklaringen je instelling zijn van het proefschrift examenpapier - dus je moet het juiste examen instellen! Neem de tijd in het begin, zodat je aan het eind bereikt wat je zegt te zullen bereiken.

Onderzoeksvragen

Onderzoeksvragen zijn zo'n manier en zijn zeer geschikt voor niet-kwantitatieve proefschriften. Deze zien er als volgt uit:

RQ(1) - Onderzoek het opkomstpatroon van individuele werknemers.

RQ(2) - Onderzoeken van werknemerskwesties in verband met "aanwezigheidsvermogen".

RQ(3) - en zo verder... ...totdat je alle vereiste elementen hebt opgesomd die het proefschrift zal behandelen.

Hypothesen

De andere gebruikelijke methode is om kwantitatieve aspecten van een proefschrift uit te drukken als hypothesen. Zoals:

H1 - Studenten met een baan geven meer uit aan boeken dan studenten zonder baan.

H2 - Studenten met hoge cijfers geven meer uit aan boeken dan studenten met lage cijfers

Voor meer details over het opstellen van geschikte hypothesen, zie mijn boek Researching and Writing Dissertations (2009), Roy Horn, CIPD: Londen, blz. 189:190.

Een supervisor vinden Nu je dus een doel hebt en enkele precieze stellingen, is het tijd om een promotor te zoeken en te zien of die denkt dat het onderzoek uitvoerbaar is. Bij sommige universiteiten kun je je eigen promotor kiezen en bij andere krijg je die gewoon toegewezen. Hoe dan ook, je moet een snel en effectief communicatiekanaal met je promotor opzetten. De twee belangrijkste taken met begeleiders zijn voortgangsrapportage en het stellen van vragen. Tom's Planner is een heel gemakkelijke en snelle manier om uw supervisor te updaten. Als u de link naar uw planningsschema op Tom's Planner deelt, kunnen zij zien hoe u vordert. Dan, gewoon pop ze een e-mail met de link een keer per week. Hey, presto! Dat lastige probleempje is opgelost.

Verdeel de taken in uitvoerbare stukken De echte sleutel tot het temmen van het proefschrift is het opdelen van alle vereiste taken in kleine uitvoerbare brokjes. Dat is goed plannen! Als een deel van de taken door vrienden en familie kan worden gedaan, is dat goed management. Er zijn enkele klassieke gebieden die je gewoon niet zelf wilt doen. Zoals interview transcriptie, data-entry, en proeflezen. Met behulp van Tom's Planner kunt u deze taken plannen. Dan weten u en zij wat te doen tegen wanneer.

U zult al genoeg werk te doen hebben met cursuswerk en examens, dus verspil geen tijd aan saaie en repetitieve taken die iemand anders kan doen. Vergeet niet een kijkje te nemen op mijn ontwikkelingsplanning om te zien hoe het moet: https://plan.tomsplanner.com/?template=dissertation


In de volgende blog zal ik in detail bekijken hoe je het proefschriftvoorstel moet structureren. Neem een voorsprong op je proefschrift door dit template te gebruiken en begin nu met plannen! Deze planning zal je veel tijd en energie besparen.

***
Roy Horn is academicus aan de Buckinghamshire New University in het Verenigd Koninkrijk en begeleidt proefschriftstudenten. Hij heeft twee boeken geschreven, een over dissertaties en een over vaardigheden.

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!