Het plannen van je proefschrift - Deel 1: "Proefschriften leren liefhebben" door Roy Horn

Dus je doet een proefschrift, dat is echt spannend! Maar wacht even, dat is ook heel eng! In het begin lijkt er veel te moeten gebeuren. Hoe ga je het grootste wat je ooit geprobeerd hebt organiseren?

Het goede nieuws is dat je kunt leren van je proefschrift te houden en ervan te genieten! Nee, ik maak geen grapje! Sommige mensen genieten echt van hun proefschrift. Ze halen er veel uit en nog belangrijker, ze halen een goed cijfer!

Waarom vinden sommige mensen ze leuk en halen ze goede cijfers en vinden sommigen ze de ergste en saaiste nachtmerrie? Het ligt allemaal aan de planning. Proefschriften zijn net als elk ander project! Hel! Dat is alles wat ze zijn - een project. Eenmaal aan het werk jongleer je met verschillende projecten tegelijk - dus het proefschrift zou een fluitje van een cent moeten zijn! Zoals elk project is een proefschrift:

  1. Een startpunt
  2. Een lijst met taken
  3. Een eindpunt

Nu lijkt het een stuk makkelijker als je het zo bekijkt!

Het goede nieuws is dat het proefschrift om minstens twee redenen een bijzonder eenvoudig type project is.

Eén, het is lineair; de ene taak is gedaan, en het leidt naar de volgende. Er zijn heel weinig taken die tegelijkertijd gedaan moeten worden.

Ten tweede doe je de meeste, zo niet alle taken zelf, zodat er niemand anders is om te controleren.

Laat ik mijn punt bewijzen dat het eenvoudige projecten zijn! Dit is een lijst van de taken, in volgorde, die proefschriften moeten doen:

  1. Zoek een onderwerp dat je interesseert en dat geschikt is voor een proefschrift.
  2. Schrijf en krijg goedkeuring van je promotor 1.000 - 2.000 woorden proefschriftvoorstel.
  3. Beoordeel de literatuur 3.000 - 5.000 woorden - het equivalent van een groot essay.
  4. Ontwerp de methode met de literatuur als basis en drijvende kracht, 1.500 - 3.000 woorden.
  5. Voer de methode uit en verzamel de gegevens.
  6. De gegevens analyseren met behulp van statistiek of een kwalitatieve methode, 2.000 - 5.000.
  7. De conclusies en aanbevelingen opschrijven, 1.500 - 3.000.
  8. Voeg alle kleine dingen toe, zoals samenvattingen, dankbetuigingen, inbinden, enz.
  9. Je bent klaar!

Leg je voeten omhoog en wacht op de uitstekende resultaten.

Nu merk je misschien, dat wanneer we de dingen op delen in taken het geheel een stuk makkelijker te realiseren lijkt. Dat is goede planning! Elk van mijn negen punten kan worden opgedeeld in kleinere en meer beheersbare taken. Dat is goede planning! Als je de duur van elke taak plant, heb je een projectplan. Zo kun je op tijd klaar zijn en aan het eind even gezond aankomen als toen je begon!

Dat is waar Tom's Planner om de hoek komt kijken! Tom's planner is een briljant en gratis hulpmiddel voor projectplanning dat u in enkele minuten kunt leren gebruiken. Het is een uitstekende manier om met je tutor te communiceren. Ze gaan je proefschriftvoorstel niet goedkeuren zonder een tijdsplanning!

Hier is een voorbeeld van Tom's Planner met de bovenstaande negen stappen. Je kunt zien dat sommige taken, zoals het nakijken van je werk, naast andere taken, zoals schrijven, gedaan kunnen worden.


In de volgende blog wordt gekeken hoe je behapbare onderzoeksvragen genereert en verwoordt. Met de onderzoeksvraag stel je je eigen examenwerkstuk op! Die is dus belangrijk! Neem een voorsprong op je proefschrift door dit template te gebruiken en begin nu met plannen! Deze planning zal je veel tijd en energie besparen.

*** Roy Horn is academicus aan de Buckinghamshire New University in het Verenigd Koninkrijk en begeleidt proefschriftstudenten. Hij heeft twee boeken geschreven, een over proefschriften en een over vaardigheden.

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!