Een planning insluiten in Atlassians Confluence-software

Onlangs kregen we een vraag van een van onze gebruikers over hoe je een Tom's Planner planning op een pagina in de Confluence app van Atlassian kunt insluiten. Je kunt dit doen door een iFrame toe te voegen aan een pagina, maar het is niet zo eenvoudig te doen als we zouden willen. Daarom volgt hier een stap-voor-stap handleiding:

Open in Confluence de pagina waar je de Tom's Planner planning aan wilt toevoegen. Klik op de knop 'Meer inhoud invoegen' in de bovenste knoppenbalk van die pagina en kies de optie 'Andere macro's' in het menu dat verschijnt:


Dit opent een venster met een verzameling verschillende macro's. Een van de macro's voegt een iFrame in je pagina in. Met iframes kun je webpagina's van elders op het web direct in je Confluence-pagina tonen. In deze gids wordt uitgelegd hoe je een iframe met je Tom's Planner planning op een Confluence-pagina kunt invoegen.

Zoek eerst naar de term 'iframe' in het venster met alle macro's:



Klik op de macro 'iframe'. Er wordt een venster geopend waarin je het iframe kunt configureren dat je in je pagina gaat invoegen. Je moet minstens twee dingen invullen om dit goed te laten werken. Ten eerste de url (internetadres) van het planning dat je wilt invoegen en ten tweede de breedte en hoogte die je wilt dat het iframe (en dus ook je diagram) heeft.

Laten we dus beginnen met de url van de planning die u in het iframe wilt tonen. In dit geval is de url het internetadres van uw Tom's Planner planning.

Je kunt die url vinden in de Tom's Planner app:

  1. open de Tom's Planner tool in uw browser
  2. open de planning die u wilt insluiten
  3. klik op de knop 'online delen/samenwerken' in de bovenste knoppenbalk
  4. klik op de 'embed your schedule' link in het zojuist geopende venster
  5. Volg de instructies tot je bij dit venster komt:


In de 'embed code', zoals in de afbeelding hierboven, vind je de url van je planning waarmee je het op een Confluence-pagina kunt insluiten. Het is rood onderstreept.

Kopieer het hele adres. Zorg ervoor dat je begint bij het 'https' gedeelte en eindigt bij het 'zoom=9' gedeelte. Laat de enkele aanhalingstekens aan het begin en het einde weg!

In dit geval is de volledige url dus: https://www.tomsplanner.com/embedded/?id=4500dd8c-f1c3-11e4-a73b-12313b0e4453&zoom=9

Als deze stap-voor-stap handleiding je niet het gewenste resultaat geeft, is dit de eerste plaats om te controleren of er iets fout is gegaan. Heb je de url correct gekopieerd?

Nadat je de url hebt gevonden en gekopieerd gaan we terug naar de Confluence app en plakken deze in 'insert iframe macro' venster dat we zojuist hebben geopend:



Vervolgens moet je in de linkerkolom van het venster iets naar beneden scrollen om de breedte en hoogte van de planning in te voeren:


De breedte en hoogte worden ingesteld in pixels. Speel met deze instellingen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw planning en/of pagina.

Nadat je de breedte en hoogte hebt ingesteld, kun je op de knop Invoegen onderaan het venster klikken. De macro zal een iframe invoegen in je Confluence-pagina. Het ziet er niet veel uit als je de pagina nog aan het bewerken bent, maar als je op de voorbeeldknop van de pagina klikt, ziet het resultaat er ongeveer zo uit:



Nou, daar ga je dan. Dat is het. Je hebt een Tom's Planner planning op je Confluence pagina gezet. Goed werk. Tijd voor nog een kop koffie, zou ik zeggen.

Sluit u aan bij onze 178,134 klanten en heb uw eerste
project planning vandaag nog live!